Zorgverlener

Dorien Herbers

Dorien in het kort:

  • Flow Psychomotorische therapie
  • Oki-B
  • Hechtingsproblematiek

Psychomotorische therapie (PMT) richt zich op de problematiek zoals die naar voren komt in gedrag, lichaamsbeleving, lichaamstaal, lichaamssignalen en lichamelijke spanning. De PMT oefenenvormen zijn specifiek ontwikkeld en sluiten aan bij verschillende sociaal-emotionele niveuas. Ik bied je nieuwe ervaringen op het gebied van denken, handelen en voelen en creëer een veilige plek om te experimenteren met nieuw en alternatief gedrag. PMT werkt met zowel lichaamsgerichte als bewegingsgerichte oefenvormen.

Sherborne bewegingspedagogiek is ontwikkelen, is groeien naar vrijheid en zelfstandigeheid binnen de grenzen van je eigen talenten en mogelijkheden. Sherborne ondersteunt en stimuleert dit proces. Om te kunnen groeien naar zelfstandigheid en vrijheid heeft een kind vertrouwen nodig in zijn eigen lichaam, in de wereld om hem heen en de mogelijkheid hebben om relaties aan te gaan. Via eenvoudige bewegingsspelletjes komt dit proces opgang of wordt opnieuw gestimuleerd.

OKI-B (ouder kind interactief bewegingsspel) is gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Sherborne en richt zich op ouders en kinderen waarvan de relatie stroef verloopt. Het is zeer geschikt voor kinderen met hechtingsproblemen en kinderen wonend in een pleeggezin.

“Ik bied je nieuwe ervaringen op het gebied van denken, handelen en voelen en creeert een veilige plek om te experimenteren met nieuw en alternatief gedrag.”

Meer informatie:

Flow Psychomotorische therapie
Europaweg 160
7766AP Nieuw Schoonebeek
06-23656265
[email protected]
www.flowpmt.nl